Před společným bydlením vyřešte plány na budoucnost

Před společným bydlením vyřešte plány na budoucnost

Společné bydlení je dnes dalším krokem ve vztahu dvou partnerů. Vzhledem k tomu, že nabídek pronájmů a koupě bytů je na realitních portálech přehršel, nebude problém si vybrat. Než však učiníte ten rozhodující krok, je třeba vyjasnit si několik základních otázek, aby brzy nedošlo k rozčarování a opětnému stěhování.

Jestliže vám čas strávený na schůzkách již nestačí, přijde jednoho dne rozhodnutí o společném bydlení. Než však jej realizujete, je namístě ujasnit si některá důležitá témata a názory. V prvé řadě to je budoucnost vztahu jako takového. Je třeba si ujasnit, jak moc závazný je vztah pro druhého z partnerů.

Kdo se chce vdávat/ženit, zda mají partneři jasno o otázkách, jako je svatba, děti, společné trávení volného času, rozdělení rolí při péči o domácnost i děti. Ono je krásné snít o intimním večeru s šampaňským a kaviárem, ovšem prázdná lednička, kam nikdo nic nepřinese, intimitě nedodá. Spíš se postará o prázdný žaludek a donáškovou službu z nejbližší „číny“. Každopádně první, s čím se vypořádat, je otevřeně si promluvit ne o pár příštích týdnech, ale o letech, které budou následovat.

Druhé téma: finance
Na romantiku při plánování společného bydlení není moc času. Hovořit je třeba i o složitějších a pro někoho i bolestivých tématech. Pokud nemá byt ani jeden z partnerů a jsou rozhodnuti pořídit si svůj, měli by...  

...kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní stáhnout zdarma

Před společným bydlením vyřešte plány na budoucnost

Zdroj: realitymorava.cz

Markéta Vašatová
30. srpen 2023

K tématu vám ochotně sdělí více informací Bc. Markéta Vašatová

Markéta Vašatová
Odesláním tohoto formuláře dáváte souhlas se zpracováním vašich osobních údajů.
Neplatný vstupNeplatný email{captcha:validation}Neplatný vstup